3 podzimní recepty, které si zamilujete

I když mnozí lidé s posledními letními dny zavírají svou venkovní kuchyň, je pravdou, že podzim je stále skvělou dobou pro grilování. Chladnější počasí, barevné listí a útulná atmosféra vytvářejí dokonalé prostředí pro přípravu lahodných pokrmů na grilu. 

Grilování na podzim nemusí být jen o masu a klobásách. Využijte sezónní suroviny jako dýně, brambory nebo třeba jablka. V kombinaci s aromatickým kořením jako je skořice nebo hřebíček, vytvoříte nezapomenutelné pokrmy, které vás zahřejí i v chladnějších podzimních dnech. 

Vyzkoušejte tyto tři rychlé recepty a vychutnejte si kombinaci hřejivých podzimních chutí. 


Grilovaná dýně s medem a rozmarýnem

Ingredience: 1 malá dýně, 2 lžíce medu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, sůl, pepř

Postup: Dýni nakrájejte na plátky, potřete medem a posypte rozmarýnem. Grilujte 10 minut na každé straně. Jednoduché, ale vynikající!


Podzimní burgery s jablečnou omáčkou: 

Ingredience: 4 placičky z kvalitního mletého hovězího masa, 2 jablka, 1 cibule, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř

Postup: hovězí placičky osolte, opepřete a grilujte do preferovaného stupně propečení. Jablka a cibuli nakrájejte a osmahněte na pánvi. Přidejte hořčici a podle chuti k burgerům doplňte housku či další zeleninou. 


Grilované brambory s česnekem a tymiánem

Ingredience: 4 brambory, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nasekaného tymiánu, olivový olej, sůl, pepř

Postup: V menší misce smíchejte drcený česnek, tymián, olej, sůl a pepř. Brambory nakrájejte na tenké plátky a poté je potřete je směsí. Grilujte 15 minut na každé straně. 

 

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash