Že se ovoce na gril nehodí? To jste ho asi ještě neochutnali. Po grilovaném mase by měl přijít na řadu dezert. Připravte si sladkou tečku přímo na grilu. To budou strávníci koukat, co netradičního jste si pro ni připravili.
Grilovaný vodní meloun
Grilovací mřížku potřeme marinádou z medu, limetkové šťávy soli a pepře. Meloun rozkrájíme na plátky a položíme na gril. Po pár minutách marinádou potřeme i meloun a dezert stáhneme z grilu.
Grilovaný ananas
Jistě vás potěší, že ananas se doporučuje při hubnutí, z 80 % totiž obsahuje jen vodu.
Jelikož je grilovaný ananas jen malý prohřešek, nebojte se ho před grilováním obalit v třtinovém cukru či medu a ugrilovat z obou stran dozlatova. Výborný je také s vanilkovou zmrzlinou a lístky máty.
Chtělo by to před sezónou pořídit nový gril?
Podívejte se jaký gril vybrat pro vaše potřeby.
Grilovaný banán s čokoládou
Zralý banán neloupejte, jen ho podélně rozřízněte tak, aby spodní strana slupky zůstala neporušená. Vtlačte do něj kostky čokolády a banánové lodičky položte na gril.
Aby vám banán nezhořkl, nerozpalujte gril příliš. Dezert můžete jíst přímo z lodičky lžičkou a výborný je také s troškou arašídového másla.