Ďábelsky pálivé i sladkokyselé. S naším kořením připravíte to nejlepší kuřecí maso na grilu

Vůně kuřecího a exploze chutí. Máme pro vás dva rychlé a jednoduché recepty i pro náročné strávníky. Vytáhněte gril, svolejte rodinu a přátele, grilovací sezóna startuje.

Ďábelsky pálivá kuřecí křidélka

Potřebujeme:

 

Jde se grilovat

  1. Křidélka umyjeme a pustíme se do přípravy marinády. Ostrým nožem si nasekáme česnek, jarní cibulku a zázvor a vložíme do větší misky.
  2. Přidáme olej, med, čili, Plameňák grilovací koření na kuřecí a paprikovou pálivou pastu. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Z ingrediencí utřeme hustou, sytě červenou marinádu.
  3. Křidélka ponoříme do misky s marinádou, překryjeme fólií a při pokojové teplotě necháme marinovat zhruba 30 minut.
  4. Mezitím si nažhavíme gril.
  5. Kuřecí křídla rozložíme po bocích mřížky, ne přímo do středu. Grilujeme 15 až 20 minut z obou stran.

TIP: Aby se maso krásně propeklo, grilujeme se zavřeným víkem.

 

Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce

Potřebujeme:

 

Jde se grilovat

1. Začneme tím, že si rozpálíte gril.
2. Poté omyté kuřecí maso podélně nařežte, aby se propeklo i zevnitř.

  1. Do trochy oleje nasypte naši směs koření na kuřecí a maso z obou stran pořádně potřete. Nebojte se umazat si ruce, je důležité dostat směs i do připravených zářezů.

 

TIP: Vyzkoušejte naše grilovací koření na kuřecí a krůtí masoKuřecí či krůtí prsa tak, jak jste je ještě nezažili. Smíchali jsme ty nejlepší byliny a zakápli je trochou oleje, aby výsledná směs dodala masu nezaměnitelnou chuť.

 

  1. Teď je čas hodit maso na gril. Nejdříve grilujeme z jedné strany, pak z druhé.
  1. Mezitím si připravte sladkokyselou omáčku. Do misky protlačte oloupaný česnek a vymačkejte citrony a pomeranče. Přidejte med, sójovou omáčku, hořčici a pivo. Vše důkladně promíchejte a prohřejte na pánvi dokud pivo zredukuje.
  1. Kuřecí prsa stáhneme z grilu a polijeme hotovou omáčkou.