Vůně kuřecího a exploze chutí. Máme pro vás dva rychlé a jednoduché recepty i pro náročné strávníky. Vytáhněte gril, svolejte rodinu a přátele, grilovací sezóna startuje.
Ďábelsky pálivá kuřecí křidélka
Potřebujeme:
- Kuřecí křidélka
- 1 česnek
- 2 jarní cibulky
- 2 PL oleje
- 4 PL pálivé paprikové pasty
- 2 PL medu
- Grilovací koření na kuřecí
- Čili dle chuti
Jde se grilovat
- Křidélka umyjeme a pustíme se do přípravy marinády. Ostrým nožem si nasekáme česnek, jarní cibulku a zázvor a vložíme do větší misky.
- Přidáme olej, med, čili, Plameňák grilovací koření na kuřecí a paprikovou pálivou pastu. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Z ingrediencí utřeme hustou, sytě červenou marinádu.
- Křidélka ponoříme do misky s marinádou, překryjeme fólií a při pokojové teplotě necháme marinovat zhruba 30 minut.
- Mezitím si nažhavíme gril.
- Kuřecí křídla rozložíme po bocích mřížky, ne přímo do středu. Grilujeme 15 až 20 minut z obou stran.
TIP: Aby se maso krásně propeklo, grilujeme se zavřeným víkem.
Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce
Potřebujeme:
- Kuřecí prsa
- Olej
- Med
- Sójová omáčka
- 1 dcl tmavého piva
- 2 ČL hořčice
- 2 pomeranče
- 2 citrony
- 2 stroužky česneku
- Grilovací koření na kuřecí maso
Jde se grilovat
1. Začneme tím, že si rozpálíte gril.
2. Poté omyté kuřecí maso podélně nařežte, aby se propeklo i zevnitř.
3. Do trochy oleje nasypte naši směs koření na kuřecí a maso z obou stran pořádně potřete. Nebojte se umazat si ruce, je důležité dostat směs i do připravených zářezů.
4. Teď je čas hodit maso na gril. Nejdříve grilujeme z jedné strany, pak z druhé.
5. Mezitím si připravte sladkokyselou omáčku. Do misky protlačte oloupaný česnek a vymačkejte citrony a pomeranče. Přidejte med, sójovou omáčku, hořčici a pivo. Vše důkladně promíchejte a prohřejte na pánvi dokud pivo zredukuje.
6. Kuřecí prsa stáhneme z grilu a polijeme hotovou omáčkou.
TIP: Vyzkoušejte naše grilovací koření na kuřecí a krůtí maso. Kuřecí či krůtí prsa tak, jak jste je ještě nezažili. Smíchali jsme ty nejlepší byliny a zakápli je trochou oleje, aby výsledná směs dodala masu nezaměnitelnou chuť.